Generalna konzulica BiH u Münchenu Vera Sajić razgovarala je sa vlasnikom Premium Mental Arithmetik školom Nikolom Nenadićem.

Rad ove škole koja koristi patentirani program Menar za podučavanje mentalne aritmetike predstavljen je generalnoj konzulici Sajić. Menar je jedinstveni program u Njemačkoj, koji potječe iz istočne Azije i koji se već dugi niz godina koristi u više od 50 zemalja širom svijeta.

Program je namijenjen djeci u dobi od 4 do 12 godina, a ova jedinstvena metoda poboljšava djetetove matematičke i kognitivne sposobnosti i doprinosi bržem računanju, koncentraciji i pažnji, fotografskom pamćenju, logičnom i analitičkom razmišljanju, povećanju inteligencije i kreativnosti.

Tijekom razgovora vlasnik škole Nikola Nenadić izvijestio je generalnu konzulicu Veru Sajić da školu trenutno pohađa oko 90 učenika (djeca iz Kine, Rusije, Turske, bivše Jugoslavije i Njemačke) za rad u malim grupama, kako bi slijedile sve preporuke njemačkih vlasti, tako da se nastava, ovisno o trenutnim mjerama, održava u učionicama ili online.

Školski se tim sastoji isključivo od profesionalnih učitelja koji su prošli međunarodnu obuku, a djeca nakon što savladaju rad na abakusu i steknu sposobnost korištenja obje moždane hemisfere postanu Premium Mental Arithmetic Kinder.

Generalna konzulica Vera Sajić izrazila je zadovoljstvo što je vlasnik škole mladi i obrazovani biznismen iz Banja Luke, zahvalila se na prezentaciji i prihvatila poziv da bude gost u ovoj školi kada to dozvole epidemiološke mjere.