Генерална конзулица БиХ у Минхену Вера Сајић разговарла је са власником школе Премиум Ментал Аритхметик, Николом Ненадићем.

Генералној конзулици Сајић је представљен рад ове школе која користи патентирани програм Менар за извођење наставе из менталне аритметике. Менар представља јединствени програм у Њемачкој, који потиче из Источне Азије и дуги низ година је у употреби у више од 50 земаља широм свијета.

Програм је намјењен дјеци узраста од 4 до 12 година а ова јединствена метода побољшава математичке и когнитивне способности дјетета и доприноси бржем рачунању, концентрацији и пажњи, фотографском памћењу, логичком и аналитичком размишљању, повећању интелигенције и креативности.

Власник школе Никола Ненадић је током разговора информисао генералну конзулицу Веру Сајић да школу тренутно похађа око 90 ђака, (дјеца поријеклом из Кине, Русије, Турске, простора бивше Југославије и Њемачке) да раде у малим групама, да се поштују све препоруке власти СР Њемачке, па се настава у зависности од актуелних мјера одржава у учионицама или онлине.

Тим школе чине искључиво професионални наставници, који су прошли међународну обуку а дјеца након савладавања рада на абакусу и стицања способности кориштења обе мождане хемисфере, постају Премиум Ментал Аритхметик Киндер.

Генерална конзулица Вера Сајић је изразила задовољство што је власник школе млад и школован пословни човјек порјеклом из Бања Луке, захвалила се на презентацији и  прихватила позив да буде гост у овој школи када то епидемиолошке мјере буду дозвољавале.