Udruženje gospodarstvenika “Bosnische Unternehmervereinigung – BUV” službeno je registrirano 2019. godine u Beču, na inicijativu grupe gospodarstvenika iz Bosne i Hercegovine, porijeklom koji živi i posluje u Austriji. Udruženje se vodi idejom ekonomskog i institucionalnog napretka bh. zajednice u Austriji. Temelji na kojima počiva udruga prožeti su univerzalnim ljudskim vrijednostima. Uz gospodarske aspekte, poslovno udruženje “BUV” predano je napretku na svim ostalim razinama koji čine osovinu zdravog društva.

Udruženje gospodarstvenika “BUV” kao osnovne ciljeve navodi: podizanje svijesti o važnosti međusobnog upoznavanja, umrežavanja i podrške na nacionalnoj i međunarodnoj razini između bh. biznismen; zajednička ulaganja; pružanje financijskog, pravnog i drugog savjetovanja članovima udruge; podrška u rješavanju kadrovskih potreba članova; podizanje svijesti o važnosti kupovine proizvoda i usluga od bh. kompanija kao i onih koje potječu iz BiH; i potpora drugim društveno korisnim projektima.

Udruga “BUV” svojim članovima nudi: upoznavanje i umrežavanje s ljudima sa sličnim poslovnim idejama, životnim stavovima i poslovnim načelima, a pouzdanost, međusobno uvažavanje i društvena odgovornost uvjeti su umrežavanja putem BUV-a.

Udruga organizira zajedničke nastupe na austrijskim i drugim tržištima te posjete drugim sličnim udrugama i sajmovima širom svijeta. Zajednički nastup nekoliko tvrtki u organizaciji BUV-a pridonosi učinkovitijim performansama, prezentaciji i boljim mogućnostima za uspostavljanje nove poslovne suradnje. Također nude pomoć u pronalaženju novih kupaca, dobavljača i kvalitetnog osoblja, s obzirom na to da su članovi BUV-a vrlo dobro umreženi, kako u Austriji i BiH, tako i u drugim zemljama, što svim članovima otvara mogućnosti da svoje poslovanje podignu na viši nivo.

Udruga ističe da pozitivnim primjerima i idejama svojim članovima pružaju brojne pogodnosti, važne kako za uspješno poslovanje, tako i za ugodnu atmosferu koja ih prati tijekom poslovanja. Prema sporazumu, jedan od najvažnijih segmenata rada su ulaganja u poslovne projekte u BiH.

U suradnji s partnerskim udruženjima iz BiH pružaju uvid u mogućnosti ulaganja u profitabilne projekte u BiH.

Udruženje je upisano u registar organizacija u dijaspori na portalu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH https://dijaspora.mhrr.gov.ba/.

Više o udruzi na:  https://buv.or.at/ .