Удружење привредника “Bosnische Unternehmervereinigung – BUV” је официјелно регистровано 2019. године у Бечу, на иницијативу групе привредника бх. поријекла који живе и послују у Аустрији. Удружење се води идејом економског и институционалног напретка бх. заједнице у Аустрији. Темељи на којима почива удружење су прожети универзалним људским вриједностима. Осим економских аспеката, удружење привредника “BUV” се залаже за напредак на свим осталим нивоима који чине осовину једног здравог друштва.

Удружење привредника “BUV” као основне цијељеве, наводе: јачање свијести о важности међусобног упознавања, умрежавања и подршке како на националном тако и на интернационалном ниву између бх. привредника; заједничке инвестиције; пружање финансијског, правног и другог консалтинга члановима удружења; подршка при рјешавању кадровских потреба чланова; јачање свијести о битности куповине производа и услуга од компанија из БиХ као и оних поријеклом из БиХ; те подршка осталим друштвено корисним пројектима.

Удружење “BUV“ својим члановима нуди: упознавање и умрежавање са људима сличних пословних идеја, животних ставова и принципа пословања а поузданост, међусобно уважавање и друштвена одговорност су услови за умрежавање преко BUV-а.

Удружење организује заједничке наступе на аустријском и другим тржиштима и посјете другим сличним удружењима и сајмовима широм свијета. Заједнички наступ више компанија у организацији BUV-а доприноси ефикаснијем наступу, представљању и бољим могућностима за успостављање нове пословне сарадње. Такође нуде помоћ при проналаску нових купаца, добављача и квалитетног радног кадра обзиром да су чланови BUV-а веома добро умрежени, како у Аустрији и БиХ тако и у другим земљама што свим члановима отвара могућности за подизање пословања на виши ниво.

Из удружења истичу да позитивним примјерима и идејама омогућавају својим члановима мноштво бенефиција, битних како за успјешно пословање, тако и за угодну атмосферу која их прати током пословања. Из удужења наводе да су један од најбитнијих сегмената рада инвестиције у пословне пројекте у БиХ.

У сарадњи са партнерским удружењима из БиХ обезбјеђују увид у могућности улагања у рентабилне пројекте у БиХ.

Удружење је уписано у регистар организација у исељеништву на порталу Министарства за људска права и избјеглице БиХ  https://dijaspora.mhrr.gov.ba/  .

Више о удружењу на: https://BUV.or.at/ .