Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine pokreće proces javne konzultacije o prednacrtu Pravila za prijenos znanja, vještina i iskustva iz iseljeništva u institucije i javne institucije u Bosni i Hercegovini.

Sukladno Pravilima za konzultacije u izradi pravnih propisa („Službeni glasnik BiH“, broj 5/17), proces javne konzultacije je otvoren u periodu od 30. svibnja do 14. lipnja 2019. godine.

Pozivamo vas da sudjelujete u konzultacijama i svojim primjedbama, sugestijama i prijedlozima date doprinos izradi što kvalitetnijeg propisa.

U konzultacijama možete sudjelovati putem web stranice dostupne na sljedećem linku: https://ekonsultacije.gov.ba/.

Za one koji prvi put sudjeluju, potrebno je podnijeti prijavu unutar sustava eKonzultacije, koji se nalazi na sljedećem linku: https://ekonsultacije.gov.ba/account/login

Nakon prijave u sustav eKonzultacije, odaberite instituciju u padajućem meniju – Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine – kliknite stranicu „KONZULTACIJE“ i odaberete prednacrt Pravila za prijenos znanja, vještina i iskustva iz iseljeništva u institucije i javne ustanove u Bosni i Hercegovini, a zatim kliknite na prozor „SUDJELUJ“, nakon čega ćete dobiti priliku izravno poslati pojedinačne prijedloge ili komentare.

Voditeljica konzultacija je Ana Judi Galić, kontakt e-mail: ana.judi@mhrr.gov.ba