Predstavnici Vlade Republike Hrvatske Ermina Lekaj Prljaskar, zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru i Ishak Hodžić, predstavnik Bošnjaka u Savjetu za nacionalne manjine Hrvatske i predsjednik Sabora Bošnjačkih asocijacija Hrvatske su u okviru svoje posjete Bosni i Hercegovini položili vijenac na šehidskom mezarju Kovači.

U srijedu, 12. srpnja 2023. godine predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH Jasmin Handžić, šef Kabineta ministra i Kemo Sarač, pomoćnik ministra u Sektoru za iseljeništvo održali su sastanak s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske Erminom Lekaj Prljaskar, zastupnicom albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru i Ishakom Hodžićem, predstavnikom Bošnjaka u Savjetu za nacionalne manjine Hrvatske i predsjednikom Sabora Bošnjačkih asocijacija Hrvatske.

 

Ovom prilikom je razgovarano o nastavku suradnje koja je dogovorena tokom posjete ministra Sevlida Hurtića Zagrebu i Puli u svibnju ove godine.