Представници Владе Републике Хрватске Ермином Лекај Прљаскар, заступницом албанске, бошњачке, црногорске, македонске и словенске националне мањине у Хрватском сабору и Исхаком Хоџићем, представником Бошњака у Савјету за националне мањине Хрватске и предсједником Сабора Бошњачких асоцијација Хрватске су у оквиру своје посјете Босни и Херцеговини положили вијенац на шехидском мезарју Ковачи.

У сриједу, 12.07.2023. године представници Министарства за људска права и избјеглице БиХ Јасмин Ханџић, шеф Кабинета министра и Кемо Сарач, помоћник министра у Сектору за исељеништво одржали су састанак са представницима Владе Републике Хрватске Ермином Лекај Прљаскар, заступницом албанске, бошњачке, црногорске, македонске и словенске националне мањине у Хрватском сабору и Исхаком Хоџићем, представником Бошњака у Савјету за националне мањине Хрватске и предсједником Сабора Бошњачких асоцијација Хрватске.

Овом приликом је разговарано о наставку сарадње која је договорена током посјете министра Севлида Хуртића Загребу и Пули у мају ове године.