• Bosanski
  • Hrvatski
  • Српски
  • Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu: Državljani BiH za sada neka ostanu u Njemačkoj

    Generalni konzul Bosne i Hercegovine u njemačkom Frankfurtu Lučiano Kaluža objavio je na društvenim mrežama da se većina upita državljana BiH koji borave u Njemačkoj, odnosi na informiranje u vezi s povratkom u našu zemlju.

    “Apeliram na sve bh. državljane da ne kreću na put! Cilj preventivnih mjera je ograničavanje kretanja u svim pravcima. Poštivajte odluke nadležnih institucija. Sada nije vrijeme za putovanje!”

    “Svi naši državljani koji se nalaze u Njemačkoj, a kojima uskoro treba da istekne viza i svi oni koji smatraju da iz bilo kojeg razloga treba da putuju u BiH, moj je savjet da ne putuju, već da ostanu u Njemačkoj”, rekao je Kaluža u telefonskoj izjavi za Srnu.On je istakao da je njemački zdravstveni sustav osposobljen da se može suočiti s ovakvom vrstom izazova kao što je koronavirus.

    Kaluža je rekao da svi građani BiH koji se odluče da putuju u BiH treba da znaju da će morati ostati u karantinu 14 dana.

    On je rekao da je u Njemačkoj situacija u vezi s virusom korona prilično pod kontrolom, te da situacija nije alarmantna i da njemačke institucije poduzimaju sve potrebne korake kako bi minimizirali učinak virusa korona.

    Slične apele državljanima BiH koji se trenutno nalaze izvan naše zemlje, ali i onima koji namjeravaju putovati u BiH, uputili su i ostali diplomatski predstavnici BiH u inostranstvu.

    Pitajte nas