Sanel Redžić, bosanskohercegovački gitarista klasične glazbe, rođen u Tuzli, a trenutno živi u Njemačkoj, jedan je od sudionika programa prijenosa znanja iz iseljeništva u javne ustanove u Bosni i Hercegovini koji se realiziraju u okviru projekta „Dijaspore za razvoj” – projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Vlade Švicarske u partnerstvu s Razvojnim programom  Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Njegov angažman realiziran je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, gdje je prenio svoje bogato znanje na klasičnoj gitaru koje je godinama sticao širom svijeta.

Osim angažmana na Muzičkoj akademiji, Sanel je održao koncert u Ateljeu Figure u Sarajevu i mentorisao mlade glazbenike u sklopu Zimske škole gitare održane u Čapljini.

Redžić je jedan od najperspektivnijih i virtuoznijih gitarista mlađe generacije koji trenutno ima sjajnu svjetsku karijeru. S velikim repertoarom, koji se sastoji od barokne pa sve do moderne glazbe, stvorio je važno ime na međunarodnoj sceni. Gitaru počinje učiti sa osam godina u Osnovnoj glazbenoj školi u Tuzli, gdje je 2007. godine završio školovanje s najvišim ocjenama u klasi Predraga Stankovića.

Nakon toga Sanel upisuje Glazbenu akademiju „Franz Liszt” u Weimaru, gdje je studirao kod Thomasa Müllera-Peringa i Ricarda Gallena.

Tijekom studija imao je prigodu pohađati i masterklase kod mnogih profesora gitare kao što su Costas Cotsiolis, William Kanengiser, Judicael Perroy, Aniello Desiderio, Denis Azabagić, Dejan Ivanović, Petr Saidl, George Panetsos, Thomas Offerman, Jozef Zsapka Darka Petrinjaka i mnogi drugi.

Do danas, Sanel je oduševio publiku i medije u više od 1000 nastupa i solo koncerata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj, Bugarskoj, Ukrajini, Poljskoj, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Španjolskoj, Italiji, Francuska, Nizozemska, Grčka, Portugal, Čile, Kina, Japan, Indija i Sjedinjenim Američkim Državama. Nastupao je na profiliranim pozornicama kao što su Concertgebouw Amsterdam, Tokyo Bunka Kaikan Recital Hall, hack Hall i Yamaha Hall, Smetana Hall, Prag, International House of Music Moskvi, National Philharmonic of Ukraine, Philharmonic Paul Constantinescu Ploiesti i mnogim drugim.

U međunarodnim natjecanjima, kao što su Tokio i Tychy, “Forum Gitarre Wien”, Markneukirchenu, Changsha u Kini, “Anna Amalia” Weimar, Fernando Sor Rim, Emilio Pujol Sassari, Iserlohn, “Andres Segovia” Velbert, Kutna Hora, “Guitarmania” u Lisabonu ili “Guitar Art Festival” u Beogradu, za svoj rad dobio je mnoge značajne nagrade i priznanja. U međuvremenu je i sam postao članom žirija, na mnogim natjecanjima za mlade gitariste, te redovito održava majstorske tečajeve.

Ovaj mladi umjetnik, dobitnik brojnih međunarodnih nagrada, redovito održava koncerte i u BiH.

Redžić, zajedno s kolegama Predragom Stankovićem, profesorom tuzlanske glazbene škole iz čije klase su izašli neki od najboljih gitarista nove generacije, i Denisom Azabagićem, profesorom na Sveučilištu Roosevelt u Chicagu, već četvrtu godinu za redom krajem srpnja organizira Ljetnu školu gitare http://prst.ba/ za mlade glazbenike u Eko zoni Zlača kod Banovića. Škola je međunarodnog karaktera i među polaznicima su i mladi glazbenici iz dijaspore. Zbog velikog interesa i uspjeha ljetne škole, osnovana je i Zimska škola gitare u Čapljini koja je početkom siječnja 2019. godine održana po drugi put. Redžić ističe da je njegov odnos sa zemljom podrijetla vrlo važan i da kad god je u mogućnosti radi s mladima iz BiH.

Više informacija o Sanelu Redžiću dostupno je na: http://www.sanelredzic.com i njegovo muziciranje možete poslašati na http://www.youtube.com/sanelredzic