U okviru programa „Prenos znanja stručnjaka iz dijaspore/iseljeništva u javne institucije i ustanove u BiH“ Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, organizirano je gostovanje prof. dr. Adnana Čustovića, profesora pedijatrijske alergologije, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu.

Od 15. do 24. listopada 2024. godine, studenti i nastavno osoblje Medicinskog fakulteta i specijalizanti Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu imaju priliku proširiti svoje znanje i vještine na temu astme i alergije kroz niz predavanja i radionica koje se održavaju od strane alumnija Medicinskog fakulteta prof. dr Adnana Čustovića.

Pored predavanja i stručnih posjeta, dana 18. 10. 2024. godine je održana radionica na temu: „Immunotherapy – Does it work and who should get it?“ i simpozij 21. 10. 2024. godine pod nazivom „Advances in Asthma and Allergy: Training the Next Generation of Specialists“ na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu. Simpoziju je prisustvovao i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr Sevlid Hurtić. Više na: https://www.mhrr.gov.ba/Saopcenja/default.aspx?id=12077&langTag=bs-BA

Adnan Čustović dugi niz godina živi i radi u Velikoj Britaniji i profesor je pedijatrijske alergologije na Imperial College-u u Londonu. Počasni je profesor na Sveučilištu u Cape Townu, Sveučilištu u Manchesteru i na Nacionalnom Sveučilištu u Singapuru. Izabran je za člana Akademije medicinskih znanosti Velike Britanije (FmedSci) 2020. godine. Za domaćeg člana Akademije znanosti i umjetnosti Bosne i Hercegovine na prijedlog Odjeljenja medicinskih znanosti izabran je 2018. godine. Zahvalnica Grada Sarajeva mu je dodijeljena 2023. godine.