Nagrada Hero je među najvišim priznanjima koje dodjeljuje Predsjedničko vijeće

Samir Bečić, Bosanac s adresom u SAD i jedan od najuglednijih fitness trenera u toj državi, trebao bi 6. rujna u Washingtonu dobiti prestižnu nagradu predsjednika Vijeća za sport, fitnes i ishranu (PCSFN).

Nagrada Hero je među najvišim priznanjima koje dodjeljuje Predsjedničko vijeće.

Samir Bečić je kazao da je ponizan i počastvovan što će dobiti nagradu Hero od strane Predsjedničkog vijeća PCSFN.

– Dobiti priznanje sa titulom “Heroja” je nevjerojatno značajno, jer odražava kolektivne napore svih onih koji su mi se pridružili u promoviranju zdravlja i fitnesa u Americi. Ova nagrada me inspiriše da nastavim s ovim vitalnim radom i nastojim da napravim još veći utjecaj na živote mojih sugrađana Amerikanaca – naglasio je.

Osim ovog nadolazećeg priznanja, Samir Bečić je u Hjustonu proslavljen, a dobio je više nagrada. Gradonačelnik Silvester Tarner je 1. studenog 2022. godine proglasio „Dan Samira Bečića“ u znak priznanja za četiri godine službe kao službenog cara fitnesa u Houstonu i 20 godina kao zdravstveni savjetnik prethodnih gradonačelnika. Ovo priznanje je dodatno prošireno 10. siječnja 2023., kada su gradonačelnik Turner i 16 članova Vijeća grada Houstona, pozdravili Bečićevo zalaganje za zdravlje i kondiciju širom Amerike.

  1. godine mu je američki predsjednik Joe Biden dodijelio nagradu za životno djelo. Ovo priznanje naglašava Bečićevu doživotnu posvećenost društvenom radu. Sa više od 8.000 sati posvećenih volontiranju, ove nagrade ističu njegov izuzetan građanski doprinos i napore da ojača zajednice kroz snagu zdravlja i kondicije.

 

Izvor: Avaz.ba