Poziv Grada Konjica djeci i mladima iz dijaspore za sudjelovanje u projektu „Volimo, njegujmo i čuvajmo materinski jezik i tradiciju“.

Cilj projekta je usavršavanje znanja materinskog jezika i upoznavanje sa vrijednostima tradicije.

Projekt koji bi okupio djecu i mlade biti će realiziran u okviru Konjičkog ljeta i manifestacije Dani dijaspore “Konjic u srcu BiH”, u partnerstvu sa Vijećem mladih Grada Konjica i u suradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice.

Cilj projekta je jačanje veza između mladih i djece iz Konjica i djece iz dijaspore, čije porijeklo je iz Konjica, kroz interaktivne radionice i obilazak kulturno-povijesnih i prirodnih vrijednosti, po kojima je Konjic prepoznatljiv.

Radionice i druženje pod nazivom “Volimo, njegujmo i čuvajmo materinski jezik i tradiciju”prilika su da djeca na zabavan način, kroz druženje sa vršnjacima, usavrše znanja materinskog jezika, upoznavaju se sa vrijednostima tradicije, što će doprinijeti jačanju svijesti o kulturnim bogatstvima domovine. Ovo je prilika za razmjenu iskustava iz oblasti obrazovanja, kulture i sporta, kao i jačanje društvenih odnosa.

Do  01. kolovoza 2024. godine moguće je putem maila dijaspora@konjic.ba prijaviti sudjelovanje djece ili mladih u navedenim aktivnostima, koje bi bile organizirane u nizu od 5 dana po 3 sata dnevno. U prijavi, osim imena i prezimena, potrebno je naznačiti starosnu dob sudionika u projektu.