Амбасадорица БиХ у СР Њемачкој Јадранка Wинбоw и генерална конзулица БиХ у Минхену Вера Сајић одржале су састанак у понедјељак 15. новембра 2021. године у Влади Баварске са министрицом за европске и међународне послове Мелание Хумл. На састанку је разговарано о могућностима сарадње у областима образовања као и о привредној и економској сарадњи.

Амбасадорица БиХ у Савезној Републици Њемачкој Јадранка Wинбоw и генерална конзулица БиХ у Минхену Вера Сајић разговарале су у уторак, 16. новембра 2021. године у Привредној комори Баварске – ИХК са предсједницом спољнотрговинског комитета Степхание Спиннер Кöниг, чланом Управе одјела за интернационалну индустрију и иновације Франком Доллендорфом и савјетницом за Европу Ином Кнаусенбергер. Амбасадорица Wинбоw представила је представницима Привредне коморе Баварске могућности и потенцијале за улагање у Босну и Херцеговину. Представљени су и добри примјери улагања њемачких компанија на подручју БиХ.

Амбасадорица БиХ у СР Њемачкој Јадранка Wинбоw је упознала баварску министрицу са потенцијалима и могућностима улагања у БиХ.

На оба састанка су изражене спремности за интензивирање сарадње у будућности и реализацију заједничких пројеката.

Извор: Министарство вањских послова БиХ