Ambasadorica BiH u SR Njemačkoj Jadranka Winbow i generalna konzulica BiH u Minhenu Vera Sajić održale su sastanak u ponedjeljak 15. novembra 2021. godine u Vladi Bavarske sa ministricom za evropske i međunarodne poslove Melanie Huml. Na sastanku je razgovarano o mogućnostima saradnje u oblastima obrazovanja kao i o privrednoj i ekonomskoj saradnji.

Ambasadorica BiH u Saveznoj Republici Njemačkoj Jadranka Winbow i generalna konzulica BiH u Minhenu Vera Sajić razgovarale su u utorak, 16. novembra 2021. godine u Privrednoj komori Bavarske – IHK sa predsjednicom spoljnotrgovinskog komiteta Stephanie Spinner König, članom Uprave odjela za internacionalnu industriju i inovacije Frankom Dollendorfom i savjetnicom za Evropu Inom Knausenberger. Ambasadorica Winbow predstavila je predstavnicima Privredne komore Bavarske mogućnosti i potencijale za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu. Predstavljeni su i dobri primjeri ulaganja njemačkih kompanija na području BiH.

Ambasadorica BiH u SR Njemačkoj Jadranka Winbow je upoznala  bavarsku ministricu sa potencijalima i mogućnostima ulaganja u BiH.

Na oba sastanka su izražene spremnosti za intenziviranje saradnje  u budućnosti i realizaciju zajedničkih projekata.

Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova BiH