Veleposlanica BiH u SR Njemačkoj Jadranka Winbow i generalna konzulica BiH u Münchenu Vera Sajić razgovarale su 15. studenog 2021. godine u Vladi Bavarske s ministricom europske i međunarodne poslove Melanie Huml. Na sastanku je razgovarano o mogućnostima suradnje u oblastima obrazovanja, kao i gospodarskoj i ekonomskoj suradnji.

Veleposlanica BiH u SR Njemačkoj Jadranka Winbow i generalna konzulica BiH u Münchenu Vera Sajić razgovarale su u utorak, 16. studenog 2021. godine u Gospodarskoj komori Bavarske – IHK s predsjednicom Odbora za vanjsku trgovinu Stephanie Spinner König, Članom Uprave odjela za međunarodnu industriju i inovacije Frankom Dollendorfom i savjetnicom za Europu Inom Knausenberger. Veleposlanica Winbow je predstavila predstavnicima Gospodarske komore Bavarske mogućnosti i potencijale za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu. Predstavljeni su i dobri primjeri ulaganja njemačkih kompanija na području BiH.

Veleposlanica BiH u SR Njemačkoj Jadranka Winbow upoznala je bavarsku ministricu s potencijalima i mogućnostima ulaganja u BiH.

Na oba sastanka iskazana je spremnost za intenziviranje suradnje u budućnosti i provedbu zajedničkih projekata.

Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova BiH