идијаспора, у сарадњи са Градом Бијељина први пут је одржала Дане дијаспоре, 4. и 5. аугуста, у Музеју Семберије у Бијељини.

Овом дводневном догађају присуствовало је преко стотину грађана Бијељине. Млади и успјешни људи из дијаспоре, Бијељинцима су предочили и испричали своја досадашња искуства, како каријерна, тако и животна.

О томе како утјечу путовања по свијету на развој бизниса у Босни и Херцеговини, говорио је Никола Кривокапић, док је Јелена Петровић, свјетска првакиња у каратеу и спортисткиња године у Аустрији, говорила о спорту као животном позиву.

У току Дана дијаспоре, одвила се и промоција књиге пјесника Николе Лере, ‘’47 пјесама о љубави, болу и Босни’’ у Музеју Семберије.

У склопу Дана дијаспоре, посјетиоцима је представљен и Мераки Мурал Фестивал чија је реализација планирана за октобар 2022. године, у Бијељини.

Организатори догађаја истакли су задовољство због увођења овакве манифестације која спаја и гради познанства и мостове између домовине и дијаспоре, те да се надају још већем одзиву у наредној години.