Министрица вањских послова БиХ, др. Бисера Турковић предводила је изасланство БиХ на сахрани британске краљице Елизабете II, која је одржана у понедјељак, 19. септембра. Након доласка у Велику Британију одлучила је посјетити Босанску кућу у Бирмингему. Овом приликом BH UK Network угостио је министрицу вањских послова Босне и Херцеговине др. Бисеру Турковић и Њ. Е. Вања Филиповића. Посјета је искориштена за представљање активности BH UK Networka као заједнице БХ задруга у Великој Британији.

На почетку програма минутом шутње одана је почаст Њ. В. Краљици Елизабети II., која је преминула 8. септембара. Тим поводом у Босанској кући отворена је књига жалости.

С обзиром да је БХ УК Нетwорк недавно прославио 25. годишњицу успјешном раду, посјета је искориштена да се министрици Турковић уручи признање за дугогодишњу сараднју  и помоћ Министарства вањских послова БиХ.

Подсјећамо да је Оснивачкој скупштини BH UK Networka (18. Јули 1996. године) присуствовао и тадашњи велепосланик БиХ у УК покојни академик Мухамед Филиповић, а да су наше просторије посјетили Мугдим Пашић, Осман Топчагић, Елвира Беговић, Тања Милашиновић, Јадранка Негодић, Весела Планинић., Мустафа Мујезиновић, Валентина Маричић, и наравно актуални велепосланик Вања Филиповић.

Министрица Турковић упутила је честитке за све што радимо и била угодно изненађена резултатима које постижу BH UK Network и Босанска кућа. Уприличен је разговор и дружење са грађанима из Босне и Херцеговине.

 

https://www.facebook.com/bosniauknetwork/posts/pfbid0TLydDMjgFWn93XJv6jdcmmtqe1or4MNjiuwk4nopa9PrhhV23xHhXLugoexsN9m9l

 

Bosnia & Herzegovina UK Network