i-dijaspora, u saradnji sa Gradom Bijeljina prvi put je održala Dane dijaspore, 4. i 5. augusta, u Muzeju Semberije u Bijeljini.

Ovom dvodnevnom događaju prisustvovalo je preko stotinu građana Bijeljine. Mladi i uspješni ljudi iz dijaspore, Bijeljincima su predočili i ispričali svoja dosadašnja iskustva, kako karijerna, tako i životna.

O tome kako utječu putovanja po svijetu na razvoj biznisa u Bosni i Hercegovini, govorio je Nikola Krivokapić, dok je Jelena Petrović, svjetska prvakinja u karateu i sportistkinja godine u Austriji, govorila o sportu kao životnom pozivu.

U toku Dana dijaspore, odvila se i promocija knjige pjesnika Nikole Lere, ‘’47 pjesama o ljubavi, bolu i Bosni’’ u Muzeju Semberije.

U sklopu Dana dijaspore, posjetiocima je predstavljen i Meraki Mural Festival čija je realizacija planirana za oktobar 2022. godine, u Bijeljini.

Organizatori događaja istakli su zadovoljstvo zbog uvođenja ovakve manifestacije koja spaja i gradi poznanstva i mostove između domovine i dijaspore, te da se nadaju još većem odzivu u narednoj godini.