У Амбасади Босне и Херцеговине у Берлину, уприличен је пријем поводом Дана државности Босне и Херцеговине

Пријему је присуствовало  пет чланова Бундестага, апостолски нунцио те бројни други амбасадори, укључујући шефове мисија наших сусједних земаља, представници њемачких институција, укључујући званичнике из Уреда предсједника СР Њемачке и Министарства вањских послова те земље, комесарска за људска права Вијећа Европе Дуња Мијатовић, представници вјерских заједница, те истакнути чланови босанскохерцеговачке заједнице у Берлину.

Амбасадор Арнаут је у обраћању подцртао значај ЗАВНОБиХ-а, подсјетивши да су босанскохерцеговачки патриоти у Мркоњић Граду потврдили државност Босне и Херцеговине у њеним вјековним границама.

Такођер је истакао да Босна и Херцеговина има обавезу отклонити дискриминацију која није постојала прије 80 година, али је уведена пет деценија касније кроз одредбе које забрањују великом броју грађана да се кандидују за различити функције поцртавши да уставне и изборне реформе требају ићи у правцу отклањања такве дискриминације, а не у продубљивање етничких подјела.

С тим у вези, амбасадор Арнаут поздравио је чињеницу да у СР Њемачкој усељеници попут Адиса Ахметовића, Јасмине Хостерт и Бориса Мијатовића могу бити изабрани у Бундестаг и да се при томе гледају искључиво њихови квалитети, те је указао да њих троје представљају најбоље од најбољег што Босна и Херцеговина има у свијету.

Амбасадор је посебно захвалио члановима Бундестага Јосипу Јуратовићу и Улрицху Лецхтеу на пријатељству и помоћи које пружају нашој земљи.

Присутни су  имали прилику погледати видеопоруку члана Предсједништва Босне и Херцеговине Дениса Бећировића, који је указао на вриједности и историјски значај ЗАВНОБиХ-а, те зажелио присутнима сретан Дан државности Босне и Херцеговине.