Велики број босанскохерцеговачких заједница у Аустралији свечано је обиљежио Дан државности Босне и Херцеговине, исказујући тако љубав према матичној држави. Прославе су обиљежене у Мелбурну, Перту и Сиднеју.

На иницијативу младог Бењамина Ђогића из Гилонга организована је прослава празника у срцу Мелбурна, тачно у подне 25. новембра, на популарном Федератион Сqуару, на којем је подигнута босанскохерцеговачка застава, док су се на грандиозним екранима централне бине смјењивале честитке и фотографиј босанскохерцеговачких градова.

Од свог оснивања КУД Дукат из Мелбуурна организује своје годишње забаве уз прославу Дана државности Босне и Херцеговине, па је тако било и ове године.

Присутнима се обратио и амбасадор Босне и Херцеговине у Аустралији Њ.Е Кемал Муфтић који је истакао значај Декларације ЗАВНОБиХ-а, нагласивши њену сталну актуелност те чланица парламента Викторије, госпођа Лубе Григорович.

И у Перту је организована прослава Дана државности Босне и Херцеговине у Босанском културно-спортском рекреативном центру.

Величанствену прославу поводом Дана државности приредили су Босанци и Херцеговци из Сиднеја. Свечана академија под покровитељством почасног конзула Босне и Херцеговине, Амира Шахиновића одржана је у Босанском културном центру.

Конзул је поздравним говором отворио академију, а честитке поводом Дана државности упутили су и чланови Предсједништва Босне и Херцеговине др. Денис Бећировић и Жељко Комшић путем видео линка.