Замјеница предсједавајућег Савјета министара и министрица иностраних послова Босне и Херццеговине др Бисера Турковић, у оквиру посјете Султанату Оман, у главном граду Мусцату је одржала састанак са привредницима из ове земље, на којем је озваничен почетак рада Почасног конзулата наше земље.

Током сусрета, присутнима се обратила министрица Турковић и почасни конзул Босне и Херцеговине у Оману Абдулазиз бин Мохаммед бин Захир Ал-Хинаи.

У свом обраћању, министрица је говорила о потенцијалима наше земље и могућностима за инвестирање, те о корацима које је потребно подузети како би се унаприједила сарадња двије земље. Истакла је важност либерализације визног режима и потписивања неколико споразума између Босне и Херцеговине и Омана, што би побољшало трговинску размјену, повећало број туриста, али и привукло већи број инвеститора.

Почасни конзул Ал-Хинаи је говорио о областима у нашој земљи које су занимљиве за улагање, попут туризма и пољопривреде, те истакао да се нада да ће споразуми БиХ и Омана бити завршени и потписани, те да ће дати позитивне резултате.

Учесници састанка су се усагласили да је у наредном периоду важно повезивање привредних комора двије земље, али и одржавање онлине конференције, која ће бити почетак повезивања привредника из различитих сектора.

Током састанка, министрица Турковић је одговарала на питања привредника, која се односе на могућности инвестирања у Босни и Херцеговини, а домаћини су приказали и промотивни видео спот, у којем су приказана нека од најљепших мјеста у нашој земљи.