Награде за најбоље ликовне радове добили су: Лејс Мухамед Омеровић, Адна Бећар, Есма Салкић, Ведад Кадић, Адем Нукић, Арнел Субашић, Анес Субашић и Аднан Ђулић. Награде за литерарне радове освојили/е су: Лејла Алџић, Миа Мракић, Ханан Јакубовић, Аллен Имамовић, Ламија Хоџић, Лејла Салкић и Ламија Бегић

Посебан дио програма на манифестацији под мотом и називом “Једна си једина – Босна и Херцеговина!”, која је 18. јула 2021. године одржана у њемачком граду Реутлингену, у организацији Савеза допунских школа Босне и Херцеговине у дијаспори (Verband bosnisch-herzegowinischer Schulen e.V.), био је проглашење најбољих ликовних и литерарних радова ученика и ученица у 2021. години.

image

Дио награђених радова/ Харис Халиловић

НАЈБОЉИ ЛИКОВНИ РАДОВИ

Прво мјесто у конкуренцији најбољих ликовних радова освојио је Лејс Мухамед Омеровић (11), ученик четвртог разреда из Стуттгарта (Њемачка), који допунску школу БиХ на босанском језику похађа у Росенстеинсцхуле, Нордбахнхофстр. 120, у сјеверном дијелу Стуттгарта.

image

Лејс Мухамед Омеровић, аутор најбољег ликовног рада/ Харис Халиловић

 

Друго мјесто освојили/е су: Адна Бећар, ученица деветог разреда из Реутлингена, полазница босанске школе у Реутлингену код учитељице Ајдине Бешић, Есма Салкић (14) из Маннхеима, полазница босанске школе у Маннхеиму, код учитељице Селме Алић и Ведад Кадић, ученик другог разреда из Минхена који допунску школу БиХ на босанском језику похађа у Минхену, на Лаиму, код учитељице Неџмије Ђулбић, а трећеАдем Нухић, полазник другог разреда босанске школе у Синделфингену код учитељице Сенаде Херак-НухићАрнел Субашић, дјечак из Пензберга (Баварска) и Анес Субашић (9) из Синсхеима, полазник трећег разреда босанске школе у Маннхеиму.

image

Рад Аднана Ђулића/ Харис Халиловић

Специјалну награду за идеју и поруку добио је Аднан Ђулић (14) из Роттенбурга, полазник босанске школе у Роттенбургу код учитељице Селме Шабић.

НАЈБОЉИ ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ

Прво мјесто код литерарних радова ученика/ца освојиле су: Лејла Алџић (16) из Роттенбурга, за прозни рад Ја домовину имам и у срцу је носим и Миа Мракић, ученица четвртог разреда Основне школе Бертхолд-Ауербацх Нордстеттен, за пјесму Кад се сјетим моје драге БоснедругоХанан Јакубовић, ученица трећег разреда из Стуттгарта, полазница босанске школе у Маннхеиму и Аллен Имамовић, тринаестогодишњи дјечак из Босанске школе Викторија у Лондону, за прозни рад Босна и Херцеговина је најдража за посјетити, а најгора за плућа, а трећеЛамија Хоџић, ученица петог разреда у Стуттгарту, за рад Шта је мени Босна и Лејла Салкић, ученица другог разреда из Маннхеима, за пјесму Босна.

Специјалну награду за идеју и поруку код литерарних радова добила је Ламија Бегић, ученица деветог разреда из Маннхеима, за прозни рад Дијете Сребренице.

Захвалнице за учешће на конкурсу и постигнуте резултате и пригодне поклоне (књиге) награђенима је уручио Харис Халиловић, предсједник Савеза допунских школа Босне и Херцеговине.

Аутору најбољег ликовног рада Лејсу Мухамеду Омеровићу и ауторицама најбољих литерарних радова, Лејли Алџић и Мији Мракић припале су и специјалне награде компаније Каратбарс из Стуттгарта.

image

Детаљ са проглашења најбољих радова/ Харис Халиловић

Предсједавајући жирија за избор најбољих радова били су: Самир Дервишевић, академски сликар, за ликовне радове и професорица босанског језика Ајдина Бешић, за литерарне радове.

Преузето: МојаБиХ