Крај школске године прославили су малишани поријеклом из Босне и Херцеговине

Умјесто редовних часова које имају сваког петка, полазници и полазнице допунске школе БиХ на босанском језику у Стуттгарту су у петак, 16. јула 2021. године имали/е свечаност, лијепу манифестацију којом су обиљежили/е завршетак школске 2020/2021. године, а коју су за њих припремили њихови родитељи и активисти/киње Савеза допунских школа Босне и Херцеговине.

У лијепо декорисаној сали Гецко, Хофенерстр. 115, са обиљежјима домовине – Босне и Херцеговине, свједочанства о редовном похађању допунске наставе на босанском језику, дјевојчицама и дјечацима у Стуттгарту уручили су конзулица БиХ у Стуттгарту Едина Јусуфовић и предсједник Савеза допунских школа БиХ Харис Халиловић. Уз свједочанства и похвале на одличном успјеху, дјевојчице и дјечаци добили/е су и поклон пакетиће које им је уиме родитеља уручила госпођа Сенка Омеровић.

Након неколико рецитација ученика и ученица, остатак свечаности прошао је у заједничком дружењу, уз босанске специјалитете, сокове, сладолед и договор о наступу на традиционалној манифестацији Савеза поводом завршетка школске године која се одржала у недјељу, 18. јула 2021. године, у Реутлингену.

Босанска школа у Стуттгарт-Норду дјелује од 2. децембра 2011. године. Настава се изводи у просторијама Росенстеинсцхуле, Нордбахнхофстр. 120, у сјеверном дијелу Стуттгарта, сваког петка од 16 до 18 сати, а прва наставница у овој допунској школи БиХ била је госпођа Амира Рибић, наставница разредне наставе из Бање Луке.

Допунска настава на босанском језику у СР Њемачкој коју координира или организује Савез допуских школа БиХ у сарадњи са ДКП-ом БиХ у овој земљи, одвија се према плану, програму и уџбеницима МЦП-а БиХ, а наставу изводе педагози/гице, професори/це и наставници/е који/е већ живе у СР Њемачкој.

Захвалнице за вишегодишњи допринос пројекту Очување матерњег језика и идентитета дјеце грађана/ки БиХ у дијаспори кроз допунске школе БиХ и културне дјелатности, на свечаности у Стуттгарту, уиме Савеза, уручене су Мухамеду Агановићу и Мелики и Мустафи Берићу, истакнутим активистима/кињама БиХ у Стуттгарту.

На заслужени одмор и распуст и овог аугуста ће и многе дјевојчице и дјечаци којима ће у школским књижицама писати BOSNISCHE SPRACHE – SEHR GUT!

Преузето: МојаБиХ