Прије два дана, на уприличеном другом „Зеница Меет Уп“ – у, још једном је потврђена успјешна сарадња и-платформе и Града Зеница, који су заједничким снагама организирали ово виртуелно дружење са зеничким дијаспорцима.

Самом састанку присуствовале су особе претежно млађе животне доби које су, захваљујући свом знању, радном искуству и животним околностима, тренутно настањене у бројним свјетским метрополама.

Осим већ познатих лица која смо имали прилику упознати прошлог мјесеца, током првог сусрета ове врсте, други „Зеница Меет Уп“ својим присуством увеличали су и нови учесници, као и представници Града Бијељина, уважена госпођа Милица Столица и господин Нермин Зејниловић. Споменути двојац угостит ће нас 31. марта на првом „Бијељина Меет Уп“ – у, којег реализујемо у сарадњи са челницима Града.

Поента оваквих или сличних сусрета чији је идејни творац и-платформа јесте ослушкивање потреба и жеља наших грађана, који, иако тренутно не живе у својим родним градовима, и даље желе бољитак за своју заједницу.

У вези с тим, захваљујући погодној инфраструктури, спортској арени, стадионима, као и бројним хотелима, учесници су сагласни да би Зеница требала наставити улагати у спорт и спортске догађаје, организирати бројне спортске манифестације, додатна новчана средства улагати у мале спортове попут футсала или столног тениса, а рагбију, и зеничком рагби клубу, као једном од најперспективнијих, вратити стари сјај.

Но, осим о спорту, говорило се и о потенцијалима излетишта Сметови на којем је, прије неколико дана, постављен камен темељац за изградњу еко куће чија вриједност износи близу 900.000 КМ, а која ће бити „дом“ свих извиђача и бх. грађана. Сметови би се, према мишљењу наших саговорника, могли окитити епитетом респектабилног ски центра уколико би инвеститори препознали ту идеју. Ипак, један од највећих проблема с којима се ово излетиште суочава јесте недостатак водоводне и канализационе мреже што увелико успорава све даље активности.

Дигитализација и усмјерење Зенице према концепту Smart City такођер је једна од бројних идеја које смо имали прилику чути од перспективних Зеничана. Ипак, активности које млади, иако не бораве у свом граду, већ увелико спроводе су бројне едукације и рад са дјецом, хуманитарне акције, организације излета у друге градове и слично, а које ће се свакако наставити и у будућности. и-платформа редовно несебично подржава овакве и сличне активности.

Нови Зеница Меет Уп организjeмо и наредног мјесеца, у сарадњи са Градом.

Преузето: i-platform.ch