Конференцији ће присуствовати само говорници, због епидемиолошких мјера, док ће заинтересовани моћи пратити пренос уживо.

Дрвно-технолошка конференција “Sarajevo Wood Days 3” и Инвестициони самит локалних заједница бит ће одржани 31. марта, односно 1. априла у Сарајеву.

Динко Мујкић из кластера “Намјештај и дрво” који организује поменути догађај изјавио је данас на конференцији за медије у Сарајеву да ће те манифестације представљати наставак које кластер организује већ неколико година.

Додао је да су настојали да и локалним заједницама омогуће сусрете с потецијалним инвеститорима међу којима ће бити ЕБРД, Свјетска банка, УНДП, комерцијалне банке и други.

Мујкић је појаснио да ће конференцији у центру Скендерија присуствовати само говорници, због епидемиолошких мјера, док ће заинтересовани моћи пратити пренос уживо.

Предсједник Привредне коморе ФБиХ Мирсад Јашарспахић истакао је да су одлучили да подрже менифестације јер јер дрвни сектор заслужује додатну промоцију, као и локалне заједнице које су кључне за привлачење инвестиција.

Директорица Сектора едукације Спољнотрговинске коморе БиХ Елма Ковачевић-Бајтал искористила је прилику да представи Regionalni challenge fond који има за циљ да повећа продуктивност и конкурентност компанија из шест економија западног Балкана.

Појаснила је да фонд настоји да допринесе унапређењу квалитета и релевантности стручног образовања и обуке за тржиште рада тако што ће финансирати улагања у опрему и инфраструктуру одабраних пројеката дуалног образовања који се проводе у партнерству установа и организација које пружају стручно образовање и обуку и компанија.

Извор: fena.ba