Након успјешно спроведеног другог „Зеница Меет Уп“- а, на ред је дошло дружење представника и-платформе са званичницима Града Бијељина, а посебно са бијељинским дијаспором.

Присуствујући недавно одржаном „Зеница Меет Уп“-у, представници Града Бијељина одушевљено су прихватили идеју представника и-платформе да се сличан пројекат спроводи и у том граду, а с циљем остваривања чвршћих веза са дијаспором, како у Швицарској гдје је и сједиште и-платформе, тако и са бијељинском дијаспором широм свијета.

Први „Бијељина Меет Уп“ својим присуством увеличат ће и градоначелник овог града, господин Љубиша Петровић, док ће господин Љубиша Танацковић, испред Одјељења за друштвене дјелатности Града преузети улогу модератора на овом дружењу.

Сам пројекат, односно дружење са босанскохерцеговачким исељеницима одвија се онлајн, путем Зоом платформе, а приступити му може свака особа која је спремна својим радом, знањем, савјетом или идејом својој локалној заједници омогућити што перспективнију свакодневницу.

Стога, уколико сте тренутно ван граница наше домовине, а водите поријекло из другог по величини града Републике Српске, желите остварити, обновити или једноставно поспјешити везе са Бијељином, те се повезати са својим сународницима и челним људима Града, придружите нам се 31. марта у 19:00 х и сами се увјерите зашто је овај пројекат и-платформе све прихваћенији у бројним локалним заједницама Босне и Херцеговине.

За сва додатна питања будите слободни контактирати представника Града Бијељина, господина Љубишу Станишића, путем е-маила ljubisa.stanisic@gradbijeljina.org, те представника и-платформе, господина Алдина Вршкића путем е маила aldin.vrskic@idijaspora.ch.

Подсјетимо, крајем прошлог мјесеца и-платформа потписала је Меморандум о међусобној сарадњи са Градом Бијељина, а један од првих заједничких пројеката двију страна јесте управо “Бијељина Меет Уп”.

Преузето: i-platform.ch