Итекако примјетни успјеси и резултати вриједног рада наших представника уочавају се свакодневно. Након потписаног Меморандума о међусобној сарадњи с Градом Живинице, сличан догађај услиједио је и у Општини Кладањ.

Наиме, Меморандум о међусобној сарадњи Општине Кладањ и организације и-платформа са сједиштем у Берну, 17. децембра ове године потписан је у Кладњу, чиме је и формално озваничена наша успјешна сарадња. Потписници Меморандума су начелник Општине Кладањ, господин Јусуф Чавкуновић те извршни директор организације и–платформа, господин Никола Бурић, у чије име је наступала представница и-платформе у Босни и Херцеговини, госпођа Далида Карабдић.

Потписивањем Меморандума настојат ће се побољшати сарадња на реализацији заједничких активности и пројеката, а који ће допринијети јачању веза између дијаспоре из Кладња и локалне заједнице.

„И-платформа у Кладњу ускоро отвара и свој уред јер свакако планирамо, поред провођења акционог плана, успоставити добру сарадњу између опћина у Босни и Херцеговини и Швајцарској”, поручила је Карабдић овом приликом.

Захваљујући огромним напорима и непрестаним активностима, и-платформа и кладањска дијаспора, потпомогнути институцијама, већ су до сада забиљежили успјехе, а свакако најзначајнији се тиче реконструкције централног гријања у једином кладањском вртићу „Едина Чамџић“, о чему смо доста пута извјештавали наше пријатеље и пратиоце.

Но, као што смо и раније наглашавали, ту засигурно не планирамо стати, стога смо наредне активности резервисали већ за сами почетак идуће године, а детаљније о томе говоримо на идућем „Kladanj Meet Up“ догађају, којег смо резервисали за 14. јануар 2021. године.

Фотографије: kladanj.ba

Извор: i-platform.ch