У организацији и-платформе, Града Живинице и Удружења Мост Живинице, у понедјељак, 28. децембра 2020. године, другог дана манифестације Дани дијаспоре Живиница одржан је први мрежни “Живинице Meet Up” на коме је путем платформе Зум, уживо путем друштвених мрежа и онлајн страница Града Живинице одржан састанак градске управе Живиница и Живиничанки и Живиничана који живе широм свијета.

Тема састанка била је увезивање дијаспоре са подручја Живиница и сарадња са локалном заједницом. Није мањкало ни приједлога и идеја о заједничким пројектима који би у наредном периоду могли бити реализовани, а који су се чули, како од учесника састанка из Њемачке, Аустрије, Словеније, Швајцарске, тако и од домаћина, представника Градске управе Живиница, на челу са градоначелником Самиром Камењаковићем, за кога су сви учесници имали само ријечи хвале за све што подузима на успостављању боље сарадње са дијаспором.

Осим представника Града Живинице, представника и-платформе и Удружења Мост Живинице, на првом “Живинице Meet Up” пројекту учествовали су и представници Министарства за људска права и избјеглице БиХ као и представници неколико невладиних организација.

Манифестација Дани дијаспоре Живиница наставља се и 29.12.2020. године, а на програму је Б2Б онлајн форум – Дијаспора за развој, а тема је: Улога, интерес и потенцијали бх. Дијаспоре у развоју подузетништва у БиХ.