У петак 2. фебруара 2024. године удружење Bosnian Professionals Аустралиа одржало је скуп у Мелбоурнеу који је привукао многе професионалце, чланове удружења и симпатизере.
Ова група младих људи босанскохерцеговачког поријекла окупља људе широког спектра занимања: инжињере, правнике, медицинаре, професоре, умјетнике и све оне који желе размијенити своја професионална искуства, упознати се и дружити.
Примарни циљ удружења Bosnian professionals Аустралиа је умрежавање, размјена професионалних искустава, остваривање личних контаката, промовисање и иницирање пословних пројеката. Скупу се одазвао велики број посјетитеља.
Предсједник удружења Дино Бешлагић је истакао да је група Босниан Профессионалс Аустралиа основана 2017. године како би пружила прилику Босанцима и Херцеговцима који живе и раде у Аустралији да се повежу и умреже, размијене идеје, промовишу пословне активности и што је најважније, да имају снажан глас који представља професионалну заједницу у Аустралији.
Иначе, идејни зачетник неформалне групе Bosnian Professional Аустралиа је др. Едхем Чустовић, оснивач Босанске фондације будућности (Bosnian Future Fondation), коју води заједно са братом Решадом Чустовићем.
Како су истакли, више није новост да су Босанци и Херцеговци успјешни индивидуалци у својим професијама широм свијета и увијек је лијепо чути о њима, али када се окупљају у циљу промовисања свега босанског, и јачања босанскохерцеговачке заједнице, онда то има много шире значење и дубину.