Уз финансијску подршку Министарства за људска права и избјеглице БиХ из грант средстава за подршку јединицама локалне самоуправе за имплементацију Политике о сарадњи са исељеништвом, Град Бихаћ је овог љета организовао двије љетне школе матерњега језика (босанског, хрватског, српског језика) и културе „Говоримо наш!“ у терминима од 26. до 30. јула и од 9. до 13. аугуста 2021. године.

Сврха овог пројекта јесте афирмација језика и културе Босне и Херцеговине за дјецу из дијаспоре. Кроз наставу полазници су на занимљив и забаван начин, поред учења језика, ближе упознали културу, традицију и иисторију Босне и Херцеговине те природне љепоте и туристичке потенцијале града Бихаћа. Школа је била потпуно бесплатна.

На други циклус љетне школе пријавила су се дјеца из Аустрије, Њемачке, Шведске и Италије, углавном са истим циљем – да боље упознају свој језик, а како би на тај начин боље упознали и властиту домовину. Осим класичне наставе, организовани су и излети и обиласци замка Острожац, Мартин Брод, Националног парка Уна, односно Штрбачког бука, а на крају љетне школе приређена је мала свечаност и додијељене дипломе полазницима школе.

Више о љетној школи на  https://www.facebook.com/Ljetna-%C5%A1kola-u-Biha%C4%87u-Govorimo-na%C5%A1-107167431556987