УСАИД Пројекат “Диаспора Инвест” овог љета реализује DiaWorks Summer Internship Програм, који је специјализовани програм за организацију пословних пракси за младе чланове И чланице бх. дијаспоре. Програм укључује компаније-домаћине из Босне и Херцеговине, који не крију задовољство реализацијом размјеном и активностима УСАИД-а.

Тиму “Represent Communications” се кроз УСАИД-ов програм придружила Тиа Карић, студентица Toulouse Business School из Барцелоне. Тиа са собом носи искуство живота у Аустралији, Источном Тимору и Шпанији.

“Хтјела сам стећи ново радно искуство, научити нешто ново и употријебити знање које сам стекла на факултету. Пројекат ме је привукао јер је прилагођен нама, студентима из дијаспоре, са самом подршком око путовања, наласком посла, такође, прилагодио се нашим жељама и интересовањима. Свакога вуку коријени, важно је само да се понуде неке шансе за посао и нова искуства. Требамо још радити како бисмо подигли свијест колико млади овдје могу да напредују и уче. И послодавци тек требају да препознају шансу које овакве праксе носи. Када се ти путеви отворе, млади ће тако имати већу мотивацију да се врате овдје”, додаје Тиа.

Из “Represent Communications” поручују да је, кроз ову праксу, компанија већ имала користи у припреми нових активности.

“Ова сарадња нам доноси неизмјерну радост и отвара нове путеве сарадње. Драго нам је да је Тиа изабрала управо нас, млади тим који прати свјетске трендове у пословању и да ћемо заједно имати прилику да покажемо да се и у БиХ могу стећи вјештине неопходне за рад било гдје, али и да постоје колективи који цијене ентузијазам, иновативност и истраживачки дух младих људи каква је Тиа”, закључује Ена Маглић из “Representa”.

Извор: diasporainvest.ba