У оквиру манифестације “Дани дијаспоре – Љето у Живиницама” одржат ће се прва по реду улична трка у дужини од 10 километара под називом “Живинице за 10”.

Трка ће стартати испред зграде Градске управе Живинице у суботу 31.07.2021. године са почетком у 18 сати.

Ријеч је о једној утрци која није стандардна улична трка. Иако ће се већи дио трчати цестовно, градским улицама, један дио трке у дужини од четири километра пролазит ће кроз само средиште Спречког поља. Ради се о равничарском дијелу, рустичног и живописног пејзажа, опасаног густом шумом и пространим пољима, што ће се свакако допасти и тркачима којима практикују траил и цросс трчање.

Завршна три километра иду главном улицом града, и завршавају се испред зграде Градске управе Живинице гдје ће све тркаче дочекати градоначелник Града Живинице Самир Камењаковић и уручити им заслужену финишерску медаљу.

Поред утрке, исти дан ће се одвијати и бициклистички догађај који има за циљ промовисати агротуристичку понуду Града Живинице кроз форму циклотуризма.

Сви учесници ће добити официјалну мајицу утрке, као и финишерске медаље или захвалнице. Такођер, за све учеснике ће бити обезбјеђена и окрепа (сендвичи, сокови, воће).

За оне најбоље у мушкој и женској категорији обезбјеђене су и новчане награде.

Догађај је без котизације.

Покровитељ догађаја су Град Живинице и Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине, у оквиру гранта подршке јединицама локалне самоуправе за проведбу Политике о сарадњи са исељеништвом, кроз пројекат „Дани дијаспоре- љето у Живиницама“.

Пријаве на трку трају до 28.07.2021.године на линку испод
ЛИНК

Позивамо све наше тркаче и тркачице из Босне и Херцеговине, регије, и дијаспоре да дођу у Живинице 31.07. и учине “Живинице за 10”.

Преузето: Град Живинице