U okviru manifestacije “Dani dijaspore – ljeto u Živinicama” biće održana prva po redu ulična utrka u dužini od 10 kilometara pod nazivom “Živinice za 10”.

Utrka će startati ispred zgrade Gradske uprave Živinice u subotu, 31. srpnja 2021. godine. godine s početkom u 18 sati.

To je utrka koja nije standardna ulična utrka. Iako će se veći dio trčati cestom, gradskim ulicama, jedan dio utrke u dužini od četiri kilometra proći će kroz samo središte Sprečkog polja. To je ravni dio, rustikalni i slikoviti krajolik, okružen gustom šumom i prostranim poljima, što će se sigurno svidjeti trkačima koji treniraju trail i cross trčanje.

Posljednja tri kilometra idu glavnom gradskom ulicom, a završavaju ispred zgrade Gradske uprave Živinice, gdje će sve trkače dočekati gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković i uručiti im zasluženu finišersku medalju.

Osim utrke, istog dana održat će se i biciklistička manifestacija koja za cilj ima promociju agroturističke ponude grada Živinica kroz oblik biciklističkog turizma.

Svi sudionici dobit će službenu majicu za utrke, kao i medalje ili zahvalnice. Također, za sve sudionike bit će osigurano osvježenje (sendviči, sokovi, voće).

Također su osigurane novčane nagrade za najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji.

Događaj je bez kotizacije.

Događaj sponzoriraju Grad Živinice i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u okviru potpore jedinicama lokalne samouprave za provedbu Politike o suradnji s iseljenicima, kroz projekt „Dani dijaspore – ljeto u Živinicama “.

Prijave za utrku traju do 28. srpnja 2021. Godine na donjoj poveznici: VEZA

Pozivamo sve naše trkače i trkačice iz Bosne i Hercegovine, regije i dijaspore da dođu u Živinice 31. srpnja. i učine “Živinice za 10”.

Preuzeto: Grad Živinice