Циљ семинара је био да се млади људи, држављани БиХ, информишу о овдашњим правним аспектима дјечије заштите, те практичним аспектима исте.

Семинар о практичним и правним аспектима дјечије заштите у Краљевини Норвешкој, намијењен омладини и младим родитељима одржан је у организацији Амбасаде Босне и Херцеговине.

На семинару, на којој је број присутних био изнад очекивања, излагачи су били Недим Макаревић, амбасадор БиХ у Норвешкој, Сибила Башић, стручни савјетник из Буфетат, Маријана Лозић, адвокатица из Матрикс Адвокатер те Звонимир Војтулек, политичар, свештеник методистичке цркве, судски преводилац и политичар КрФ (Кршћанска народна партија).

Семинар је био фокусиран на изазове и могуће исходе приликом дјеловања Службе дјечије заштите (Barnevernet). Посебан осврт се односио на случајеве у којима су бх. држављани били у контакту с Амбасадом БиХ, односно с адвокатом и преводиоцем. Циљ семинара је био да се млади људи, држављани БиХ, информишу о овдашњим правним аспектима дјечије заштите, те практичним аспектима исте.

Посебан интерес за семинар су исказали својим присуством шефови мисија Србије, Хрватске и Сјеверне Македоније, који су такође суочени с проблемима везаним за дјеловање Службе дјечије заштите (Barnevernet).

По реакцији присутних видљиво је да семинар био изузетно користан, јер је дао одговоре на многа практична питања из те области, саопштено је из Амбасаде БиХ у Ослу.