Асоцијација за културу, образовање и спорт АКОС је издавач овог дјела које на босанскохерцеговачко и регионално тржиште излази у периоду када је мигрантско питање изузетно актуелно у јавности

“Бошњачка емиграција: изазови и перспективе” нова је књига Адмира Лисице, историчара, истраживача и публицисте које се бави бошњачком и босанскохерцеговачком емиграцијом.

Асоцијација за културу, образовање и спорт АКОС је издавач овог дјела које на босанскохерцеговачко и регионално тржиште излази у периоду када је мигрантско питање изузетно актуелно у јавности.

Рецензент књиге је Ајдин Хусенспахић са Правног факултета у Зеници, а уредник новинар Санадин Володер.

Адмир Лисица рођен је 12. новембра 1991. године у Сарајеву. Дипломирао је на Филозофском факултету, Одсјек за хисторију 2014. године на теми “Идеја Југословенства 1914.-1918.”. Исте године уписао је мастер студије, а 2017. године одбраном магистарске тезе под називом “Концепција рјешења државно-правног статуса у муслиманској политици 1878.-1918.” стјече звање магистра хисторије. Искуство је стјецао као сарадник различитих босанскохерцеговачких и регионалних медија међу којима се издвајају Al Jazeera Balkans, часопис Став, Anadolu Agency и Акос.ба.

Предмет његовог интересовања су бошњачка и босанскохерцеговачка емиграција и њихов положај. Аутор је књиге “Приче из дијаспоре и домовинских земаља”.