Уорганизацији КУД-а „Чардак-2012 е.В.”, у суботу, 7. марта 2020. године, у Швебиш Гминду (Schwäbisch Gmünd), граду у њемачкој савезној држави Баден-Витемберг, једном од 42 општинска округа Осталб, одржана је Седма смотра фолклора и фолклорног стваралаштва Босне и Херцеговине.

Програм у Швебиш Гминду почео је дефилеом учесника Фолклоријаде, са обиљежјима Босне и Херцеговине и интонирањем химни БиХ и СР Њемачке.

Услиједила је вишесатна презентација фолклорног стваралаштва културно-умјетничких друштава БиХ из Швицарске, Аустрије и Њемачке.

Својим наступима и кореографијама присутне су одушевили чланови КУД-а „Севдах“ (Оберентфелден, Швајцарска), КУД „Сафир“ (Луцерн, Швајцарска), КУД „Диванхана“ (Аустрија), КУД „Сарајево“ (Фриедрихсхафен), „Златни љиљани“ (Штутгарт), Босански фолклор из Ротенбурга и домаћини – чланови КУД-а „Чардак-2012 е.В.”, који су овом манифестацијом обиљежили осам година успјешног дјеловања.

Међу гостима на манифестацији били су, и градоначелник Швебиш Гминда др. Блäсе, три конзула БиХ из Штутгарта Беган Мухић, Мирза Хусић и Едина Јусуфовић, представници Савеза допунских школа БиХ у дијаспори и многи други.

Специјална гошћа фолклоријаде у Швебиш Гминду била је популарна пјевачица Елвира Рахић која је одушевила својим наступом.