Одлуком руководства Савеза допунских школа БиХ у дијаспори, продужен је рок за слање најбољих ликовних и литерарних радова ученика/ученица на традиционални конкурс Савеза.

Умјесто до 31. маја 2021. године, радови се могу послати до 15. јуна 2021. године. На конкурсу могу учествовати сви ученици/ученице, полазници/полазнице допуских школа Босне и Херцеговине у дијаспори, узраста до 17 година.

– До сада су нам стигли радови ученика/ученица из неколико градова Њемачке, Велике Британије, Аустрије и САД-а. С обзиром да је у неким земљама прошла и ова седмица распуст и да се у већини земаља настава изводи онлине, одлучили смо продужити рок за наредне двије седмице. Позивамо све наставнице/наставнике и предаваче у босанским допунским школама у дијаспори да анимирају дјецу да узму учешћа на овом традиционалном конкурсу. За најбоље радове обезбијеђене су вриједне награде, а исти ће бити објављени и у магазину/часописи Plima, Ослобођењу и BHDINFODESK-u.

Радове треба послати поштом, до уторка, 15. јуна 2021. године, на адресу: Verband bosnisch-herzegowinischer Schulen e. V., Rohrackerstr. 103, 70329 Стуттгарт, са назнаком „ЗА КОНКУРС“, кажу у Савезу допунских школа БиХ.