Привредна комора Bowling Green Area одржала је традиционалну годишњу додјелу Награда за изврсност (Excellence Awards), награде се додјељују локалним пословним лидерима и младим професионалцима чији рад и залагање препознаје цијела заједница.

Међу добитницима овогодишњих награда је Тахир Зукић, власник превозничке компаније Taz Trucking у Bowling Greenu (Кентаки), који је проглашен Особом године за мала предузећа.

Зукић је свој посао у Бовлинг Грену од почетка градио као мигрант из Босне и Херцеговине, почетком 2000-их.

– Бизнис сам почео са једним камионом 2003. године, фирму сам отворио 2004., а данас Таз Труцкинг има више од 120 камиона. У Сједињене Америчке Државе сам стигао са двоје малољетне дјеце, супругом и празних џепова – без новца, без ичег. Успјех који сам остварио може се десити само у Америци, нарочито у Бовлинг Грену, истакао је Зукић.

Тахир Зукић, родом из Сребренице, 1991. је уписао факултет у Загреб. С обзиром на агресију на Босну и Херцеговину 1992. године, уписани студиј није ни започео студирати те је убрзо отишао у Њемачку, док су родитељи остали у родној Сребреници. У Њемачкој је радио на бауштели и пицерији. Повратак у Сребреницу непосредно након рата није био могућ, са образложењем да “не може доћи јер је то Република Српска”. Напосљетку се успио вратити, али живот у Босни и Херцеговини није био оно што је замишљао. Није се уклапао у друштво, па је одлучио отићи у Сједињене Америчке Државе. Иако је било јако тешко у почетку, судећи по успјеху који је остварио и признању за исти, можемо закључити да је Тахир Зукић успио! Комплетну животну причу овог успјешног Босанца можете читати овдје.

Преузето: Моја БиХ