Отправница послова Амбасаде Босне и Херцеговине у Канбери Зорица Зиројевић, примила је у посјету осниваче фондације БХ Футурес Фоундатион др. Едхема (Едие) Чустовића и Решада Чустовића.

Др. Едхем Чустовић је угледан професор Универзитета La Trobe у Мелбурну, а Решад Чустовић успјешан је млади привредник у области грађевинарства. Браћа Чустовић су поријеклом из Тузле, а нарочито су познати по свом филантропском раду и помоћи у образовању младих Босанаца и Херцеговаца.

Приликом посјете информисали су представнике Амбасаде о активностима Фондације будућности у БиХ и будућим пројектима којима би се унаприједило стицање знања и професионално усавршавање босанскохерцеговачких студената. Повезујући их са менторима у иностранству, Фондација помаже у прибављању стипендија и других облика финансијске помоћи, као и преносу знања и практичних искустава студентима у БиХ. Посебност у односу на друге фондације је и та што стипендирани студенти преносе стечена знања другим младим људима у БиХ, и на тај начин враћају оно што је уложено у њихово образовање.

Отправница послова Зиројевић је поздравила филантропски рад Фондације и нагласила важност оваквих и сличних пројеката који доприносе образовању и професионалном развоју младих у нашој земљи и њиховом стручном усавршавању.

Такође, прихватила је позив за учешће на наредној донаторској вечери организације БХ Футурес Фоундатион која ће бити организована у Мелбурну.

Овом приликом гости су уручили личну донацију – сет аутентичног традиционалног резбареног босанског намјештаја произведеног у Коњицу од стране фирме Занат, који ће украшавати просторије Амбасаде.

– Наша намјера је у наредних неколико наврата доставити још намјештаја како би се посјетиоци и странци боље упознали са нашом традицијом и квалитетом босанскохерцеговачких занатлија, поручио је Едхем Едие Чустовић и захвалио сада већ бившем амбасадору БиХ у Аустралији Мирзи Хајрићу на раду и пријатељству протеклих година.