Унедјељу, 8. марта 2020. године, у просторијама Културне заједнице БиХ Реутлинген е.В. (бошњачког џемата у Реутлингену/Енингену) одржан је састанак представника Савеза допунских школа БиХ и родитеља дјеце из Реутлингена и околине заинтересираних за похађање допунске наставе на босанском језику.

О значају очувања матерњег језика и постојања босанских допунских школа у дијаспори присутнима су говорили: Един еф. Пашалић, имам бошњачког џемата у Реутлингену и представници Савеза допунских школа БиХ у дијаспори, предсједник Харис Халиловић и професорица Ајдина Бешић.

На састанку је једногласно донијета одлука да се поново активира рад Босанске школе у Реутлингену. Извођење наставе почет ће 15. марта 2020. године, а настава ће се одржавати сваке наредне недјеље у просторијама Културне заједнице БиХ Реутлингену.

Босанска школа у овом граду основана је крајем 2014. године, на идеју Савеза допунских школа БиХ и бх. активиста из овог града и околине, у сарадњи са ГК БиХ у Стутгарту, коју је тада уписало више од 30 ученика. Допунску наставу у Реутлингену изводила је Ермина Дедић, наставница босанског језика и књижевности, а координатор школе била је госпођа Едина Зечевић.

Након одласка професорице Дедић и недостатка предавача школа једно вријеме није радила, а на задовољство свих, посебно родитеља и дјеце, босанска школа у Реутлингену, у недјељу поново почиње са радом.

Босанску школу могу похађати сва дјеца школског узраста чији су родитељи из БиХ или поријеклом из БиХ и са простора бивше Југославије, као и сва друга дјеца чији родитељи то желе, а прихватају наставни план и програм допунских школа Босне и Херцеговине.