Удружење „Босанска школа” Минхен је у петак 18.09.2020. обиљежило почетак нове школске године за дјецу која похађају допунску наставу на матерњем језику. Први школски дан, у петој по реду школској години, је био окупан сунцем и дјечјим осмјесима, који су већину времена, нажалост, били сакривени иза шарених маскица. Уз придржавње појачаних хигијенских мјера сузбијања корона пандемије одржан је кратак родитељски састанак у двориштима школа на Лаим-у и Швабингу. Испред удружења “Босанска школа” Минхен (Bоснисcх-херзегоwинисcхе Сcхуле Мüнcхен) родитеље и ученике су поздравиле чланице Управе удружења Самира Церибашић, Аида Омеровић и Ђула Шута. Сви присутни су још једном детаљно упознати са начином рада школе и одржавања наставе у учионицама за вријеме ванредних услова, те упућени на онлине наставу у случају евентуалног погоршања ситуације у граду Минхену.

И поред отежавајућих околности изазваних корона вирусом одзив родитеља и дјеце на упис у нову школску годину је био више него одличан. Посебно радује  велико интересовање за дружење и наставу на матерњем језику како од стране постојећих ученика тако и од школараца почетника.

Одјељење на Швабингу је до прошле године било мјешовито одјељење, што значи да су га похађали ученици од И – ИX разреда. Међутим, велики одзив почетника  је омогућио формирање одјељења у коме ће настава бити искључиво прилагодјена узрасту од И до ИВ разреда. Ученици, узраста од В до ИX разреда похађају наставу са својим вршњацима на Лаим-у, гдје такође  наставља са радом још једно одјељење за дјецу узраста до петог разреда.

Уколико и код Вас постоји интересовање да Ваше дијете учи матерњи језик, желимо Вас овим путем информисати да је упис још увијек у току те се можете обратити путем маила на слиједећу адресу: bоснисcхе.сcхуле@гмaил.cом.

Такодје Вас желимо овим путем информисати о потреби наставног кадра за изводјење наставе на матерњем језику. Сви заинтересовани могу послати кратку биографију на горе наведени маил.