Nancy J. Eslick, директорица УСАИД-а у БиХ на друштвеној мрежи најавила је да ће нови петогодишњи пројект УСАИД-а БиХ, SEGA вриједан 20 милиона долара, бавити туризмом у БиХ. Како је навела, тај пројект ће помоћи индустрији да стане на ноге за поновно запошљавање радника, стварање нових могућности запошљавања и генериcање економског развоја у заједницама широм БиХ.

Она је је пратиоце на овој друштвеној мрежи упитала да ли су у посљедње вријеме били у БиХ?

“Мислим, јесте ли заиста видјели земљу и све њезине љепоте? Глобална пандемија имала је озбиљан утјецај на међународни туризам, али могућности за посјету новим мјестима у БиХ има пуно, што значи да индустрија може опстати док се глобална путовања не наставе”, написала је Еслицк.

Открила је да је недавно посјетила Ливно и да је имала сјајно искуство приликом посјете дивљим коњима Ливна путем “Continental Adventure”. “Запањило ме величанство коња и љепота крајолика”, подијелила је одушевљење.

Ериц Нелсон, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини подијелио је њену објаву.  “Још једна прича о успјеху бх. Дијаспоре Инвест. Радујемо се новим причама о успјеху док УСАИД проширује своју подршку сектору туризма”,  написао је амбасадор.

 

Преузето: Радиосарајево.ба