УСАИД Пројекат “Диаспора Инвест” у сарадњи са удружењем “Рестарт” ће у Бизнис центру бх. дијаспоре 24. октобра одржати још једну DiaWorks сесију преноса знања и повезивања са дијаспорским инвестицијама, овог пута на тему “Инвестиције у босанскохерцеговачки креативни сектор”.

Том приликом ће свој рад, пословне идеје и производе представити четири компаније из креативног сектора које су покренуте дијаспорским инвестицијама: “Poco” (дизајн ентеријера и израда намјештаја по мјери), “Industrial” (производња намјештаја), “Intuitiva” (обућа) и “Empress” (радна опрема за вртларство), најављено је из Диаспора Инвест.

Ово ће бити прилика и за размјену идеја о могућим облицима подршке и сарадње са овим компанијама, али и другим са којима сарађује УСАИД Пројекат “Диаспора Инвест” кроз могуће канале дистрибуције, излазак на међународно тржиште, подршку у набавци сировина, могућа удруживања за наступе на сајмовима и другим бизнис окупљањима.

Охрабрују се пријаве предузетника из креативног сектора, добављача, дизајнера, дистрибутера, те лица заинтересованих за различите облике пословног повезивања у секторима производње и дизајна који су сродни компанијама које ће представити свој рад. Такођер, тим Бизнис центра бх. дијаспоре овај догађај види као прилику за мапирање других потенцијалних и постојећих дијаспорских инвестиција у креативном сектору, те шансу за развој нових модела техничке подршке.

Пријаве можете доставити путем е-маила на адресу: prijava@diasporainvest.ba са сљедећим подацима: име, презиме, компанија/организација, контакт телефон и контакт е-маил, а до 20. октобра 2019. године. Изабрани учесници/е радионице ће бити информисани до краја радног дана у уторак, 22. октобра 2019. године.

Вријеме одржавања радионице: 24. октобар 2019. (четвртак), 11-13.30 сати –  Улица Аугуста Брауна 2/1, Сарајево

 

Преузето: Моја БиХ