У суботу, 26. октобра 2019. године, у Франкфурту ће се одржати традиционална манифестација Ноћ Босне и Херцеговине у Франкфурту, коју организују асоцијације грађана БиХ у Хесену, а за коју влада велики интерес у цијелој Њемачкој. Према ријечима организатора, дворана од 1.700 мјеста у потпуности је распродана.

– Интерес и одзив за Ноћ Босне и Херцеговине, а која ће се одржати у Стадтхале, у Офенбаху је превазишао сва очекивања организатора, каже Исмет Шахурић, један од организатора ове манифестације.

– Ми, КУД “Златни Љиљани” из Манхама, БКВ “Бехар”, КСВ “БиХ Ханау 1994”  и ДБХКВ “Севдах” – Франкфурт на Мајни’, као организатори ове вечери од срца се захваљујемо на указаном повјерењу. Такођер се радујемо свим оним нашим цијењеним гостима који нам долазе из Карлсруеа, Витзбурга, Минхена, Нирнберга, Фулде, Сарбрукена, Дизелдорфа, Дортмунда, Хагена, Стутгарта, Касела, Манхајма, Ханау, Гиена, Ветзлара, Виесбадена, Маинза, Франкфурта и других градова Њемачке, каже Шахурић.

У програму овогодишње манифестације Ноћ Босне и Херцеговине у Франкфурту учествују еминенти гости из свијета музике, културе, спорта, политике из Босне и Херцеговине, попут Халида Бешлића и Бранка Ђурића Ђуре, али и представници њемачких градских и државних органа. Између осталих, гост Босанаца и Херцеговаца у Франкфурту бит ће и проф. др. Кристијан Шварц – Шиллинг, бивши савезни министар поште и телекомуникација Њемачке и бивши високи представник за Босну и Херцеговину.

Гости у програму вечери су: Халид Бешлић, Бранко Ђурић-Ђуро, Лејла Пиљевић, Јован Дивјак, Пангеа – Мрежа њемачко босанскохерцеговачких студената и академика у Њемачкој, фолклорне секције и ученици Босанске школе у Франкфурту. Водитељи програма су: Фикрет Хоџић и Ајла Мухић.

Организатори упућују истинску захвалу за огромну подршку и помоћ свим спонзорима и донаторима за Ноћ Босне и Херцеговине.

Преузето: Моја БиХ