Поводом отварања нове дестинације ФлајБосниа организује студијско путовање за тоур операторе из Италије које траје три дана у Босни и Херцеговини како би представили свим потенцијалним туристима љепоте и разноликости које нуди наша земља и разлоге зашто је треба посјетити.

Промотивни лет и студијско путовање ће бити од 17 до 20. октобра. ПР промоције Босне и Херцеговине у Италији ће бити Амра Силајџић – Џеко која с породицом већ неколико година живи у Риму, а амбасадор Републике Италије у БиХ Никола Минаси такођер пружа велику подршку како би ова линија оживјела, наводе из ФлајБосние.

– Директна авиолинија Сарајево – Рим ће бити понедјељком и четвртком у јутарњим сатима. Пословање и сурадња с менаџментом Сарајевског аеродрома је на завидном нивоу и цијенимо њихову подршку. Нажалост, услови, тарифе и накнаде пословања, по анализи Делоите Консалтинг куће из Загреба, на Сарајевском аеродрому нису у складу с развојним приступима других аеродрома главних градова у регији тако да премјештање свакако постоји као опција – наводе из ФлајБосние поводом писања појединих медија.

ФлајБосниа тренутно има два Аирбуса А319 авиона нове генерације и очекују долазак још два Аирбуса А319 у априлу наредне године, саопштено је из ове авиокомпаније.