Град Зеница један је од партнера на пројекту “Дијаспора за развој” (Д4Д), који је пројекат Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Владе Швицарске, у партнерству са УНДП  БиХ и ИОМ БиХ.

У оквиру имплементације локалне развојне иницијативе “Подршка запошљавању у металопрерађивачкој индустрији у Граду Зеници у сарадњи са привредним субјектима из дијаспоре” која је подржана у оквиру пројекта “Дијаспора за развој”, Зеничка развојна агенција ЗЕДА реализује активност мапирања дијаспоре у циљу провођења активности пројекта.

Формулар за физичка лица http://bit.ly/DijasporaFL
Формулар за НВО http://bit.ly/DijasporaUG
Формулар за правна лица http://bit.ly/DijasporaPL

Подаци из формулара имају за циљ утврђивање потреба дијаспоре за услугама на локалном нивоу с посебним освртом на Град Зеницу, како би се заинтересираним обезбиједио лакши приступ услугама из надлежности Града.

Одговори су анонимни, а добивени подаци искључиво ће се користити као подлога за развој услуга дијаспори, стога позивамо Зеничане у дијаспори да се одазову позиву и активно учествују у процесу мапирања.

Детаљне информације о мапирању можете погледати на https://zeda.ba/poziv-zenicanima-koji-zive-u-dijaspori-7/ а контакт особа развојне агенције ЗЕДА је Ајна Дедић, е-маил: ajna@zeda.ba; тел: +387 32 44 94 12.

Преузето: Развојна агенција ЗЕДА