Велико нам је задовољство позвати вас да учествујете на конференцији ‘’Босна и Херцеговина у срцу: Дијаспора и туризам’’ која ће се одржати 22.06.2021. године у онлајн формату.

Конференција представља трећу конференцију за дијаспору из Босне и Херцеговине, тематског је карактера и намијењена је свим припадницима дијаспоре/исељеништва, као и припадницима дијаспоре/исељеништва заинтересованим за развој туристичког сектора у БиХ, посјетиоцима и потенцијалним туристима у БиХ, представницима надлежних институција у БиХ, туристичким заједницама и пружаоцима туристичких услуга.

Панелисти конференције су припаднци дијаспоре/исељеништва ангажовани на развоју туризма у БиХ, инвеститори и туристички посредници, експерти у области туризма,  представници јавног, приватног и академског сектора, експерти Свјетске туристичке организације УН-а и представници туристичких пројеката који се реализују у БиХ.

Циљеви конференције

  • Допринијети да се дијаспора/исељеништво препозна као једна од кључних циљних група за развој туризма у БиХ: као туристи, посредници у промоцији бх. туризма у иностранству и као инвеститори у сектор туризма у БиХ.
  • Пренијети знања и искуства из дијаспоре/исељеништва у област туризма у БиХ.
  • Промовисати успјешне приче о доприносу дијаспоре/исељеништва развоју туризма у БиХ.
  • Допринијети умрежавању између различитих туристичких актера у дијаспори/исељеништву и БиХ и др.

Позивамо све заинтересоване припаднике дијаспоре/исељеништва, као и све заинтересоване у Босни и Херцеговини да узму учешће на конференцији и да се региструју на линку https://dijasporaiturizambihusrcu.ba/ гдје се налазе детаљне информације о самој конференцији, дневном реду, панелистима, као и друге релевантне информације везане за овај догађај.

Конференција се одржава у оквиру пројекта ‘’Дијаспора за развој’’–пројект Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Владе Швицарске у партнерству са УНДП и ИОМ у БиХ.