У циљу оснаживања комуникације са жепачком дијаспором и креирања сервиса који ће им пружати све релевантне информације, Општина Жепче је покренула израду базе података жепачке дијаспоре.

База података се израђује у сврху олакшавања и потицања господарске, културне и спортске сарадње између појединаца, колектива, предузећа из општине Жепче са представницима жепачке дијаспоре, размјене и ширења информација, промоције улагања у општину Жепче, као и промоције пословних људи из исељеништва/дијаспоре а све у циљу да укључе дијаспору у свакодневни друштвени, економски и културни живот родног краја.

Такође, циљ  је да и млађе генерације које су у исељеништву остваре емотивну повезаност са родним крајем и локалним становништвом.

Подаци за Базу података жепачке дијаспоре се достављају искључиво на драговољној основи. Подаци су повјерљиви, неће се дистрибуисати и користиће се само за потребе пројекта “Нигдје као код куће” и то искључиво по питању потенцијалне сарадње са дијаспором. Детаљне информације можете погледати на линку: zepce.online/nigdje-kao-kod-kuce.

Пројекат “Нигдје као код куће” је финансиран у оквиру гранта подршке  јединицама локалне самоуправе за провођење Политике о сaрадњи сa исељеништвом Министарства за људска права и избјеглице БиХ.