У четвртак, 05.03.2020. године у просторијама градског музеја у Минхену свечано су отворени “Дани Балкана 2020” (Балкантаге), којим је испред Генералног конзулата БиХ у Минхену присуствовала конзулка Јасмина Халкић.

Дани Балкана одржавају се у организацији удружења „Hilfe von Mensch zu Mensch“ ( Помоћ од човјека човјеку), а под покровитељством градоначелника Минхена, господина Дитера Ритера.

Манифестацију је отворила господја Садија Клепо, оснивач и предсједница удружења „Hilfe von Mensch zu Mensch“ а након тога скупу су се обратили Фрауке вон дер Хар , директорица Градског музеја у Минхену,  Димитрина Ланг, предсједавајућа Савјетодавног одбора за миграције у Минхену, Др. Хансјорг Бреи, генерални директор Südosteuropa Gesellschaft и Kристиан Милер, представник градоначелника Дитера Ритера. Говорници су углавном истакли задовољство због чињенице да је ова манифестација постала већ традиционалном а  истакнут је и значај који има на промоцији културе земаља  Балкана. Угодној атмосфери приликом отварања посебан допринос је дао омладински бенд „Галеб“ из Босне и Херцеговине.

У оквиру манифестације, напосредно након отварања, организована је прва дискусија на тему „ Жене на Балкану – изазови у временима глобализације и ренационализације“.

Гошће су биле Соња Бисерко из Хелсиншког комитета за људска права у Србији, Нора Хасани, генерални директор Косовско-њемачке привредне асоцијације и Јагода Росул-Гајић из Центра за језике и интеркултуралну комуникацију у Аугсбургу. Дискусију је модерирала Аделхајд Волфл, дописник за југоисточну Европу аустријског дневног листа “Дер Стандард” у Сарајеву.

Као и претходних година , Дани Балкана нуде, у оквиру програма, разне филмове, концерте, дискусије, фолклор и изложбе, а све се  одвија на различитим локацијама у и око Минхена.