Ногометни клуб АСКÖ ЛЕОНДИНГ из аустријског града Леондинга у близини Линза и ове године организује традиционални малоногометни турнир за млађе узрасне категорије. На овај престижни турнир позвани су НК Крајишник из Велике Кладуше и НК АБЦ Подзвизд из Подзвизда, а ове двије екипе ће се представити са категоријама У-13.

Турнир је међународног карактера и на њему учествују екипе из Аустрије и других сусједних земаља. У ранијем периоду дјеца из Велике Кладуше учествовала су и постигла запажене резултате на овом турниру, чему се надају и ове године.

Већ трећи пут дјеца из Велике Кладуше учествују на овом турниру захваљујући нашем суграђанину Мирсаду Хуремовићу који живи и ради у Аустрији а његов син Бењамин Хуремовић је активни играч АСКÖ Леондинга.

Општински начелник Фикрет Абдић прихватио је иницијативу да дјеца из Велике Кладуше учесатвују на турниру у Аустрији те ће Општина Велика Кладуша сносити трошкове превоза, док ће дјеца бити смјештена код својих вршњака у Аустрији.

Ово је још један значајан искорак у сарадњи ногометних клубова која ће се наставити доласком дјеце из Аустрије на турнир у Велику Кладушу поводом Дана Општине Велика Кладуша.